ГО "Воїн України" ледь не зірвали сесію: Вимагали виділити їм землю під будівництво


Сьогодні, 21 червня триває сесія Івано-Франківської міської ради. На засіданні присутні 23 депутати.

Першим питанням порядку денного депутати розглянули питання про виділення земельної ділянки. Зокрема ГО "Воїн України" хоче отримати земельну ділянку за адресою вул. Коновальця, поруч будинків №130-а та 136-д, для будівництва багатоквартирного житлового будинку для інвалідів та учасників АТО.  

На минулій сесії міської ради це питання викликало конфлікт між двома організаціями атовців і депутатами. Тож питання відклали, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Сьогодні атовці знову прийшли на сесію, щоб отримати землю під будівництво. Вони звернулися до депутатів, щоб їх питання розглянули першим. Втім депутати не захотіли змінювати порядок денний. Це викликало обурення у представників ГО і вони вийшли у президію з вимогою все ж перенести питання. Тоді втрутились і представники міської асоціації ветеранів АТО. Почалась сварка.

За словами представників ГО, сусідні будинки не проти, щоб там було зведено багатоповерхові будинки й житло для учасників АТО. А скверу там не може бути, адже є підстанція.

"З міською асоціацією у нас немає спірних питань. Що стосується скверу, то ця ініціатива з'явилась після того, як ми подали заявку на цю ділянку. В мене на руках є по квартирний обхід і 70% за будівництво, 15% проти й 15% утримались. Ми будемо відстоювати це питання з позиції закону.  В нас є лист від обленерго, що цю підстанцію демонтують і зроблять її в підвалі будинку", - сказав представник організації.

Щоб обговорити, як вирішити питання міський голова оголосив перерву. Після перерви депутати вирішили відкласти питання на доопрацювання.