Головний медик Прикарпаття "попросив" підлеглого створити для нього посаду


Діючий директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Микола Стовбан може позбутися посади, тож активно шукає куди прилаштуватися.

Відтак, доручив підлеглому створити для нього посаду, пише Бліц-Інфо

Про це зайшла мова ппід час обговорення питання про створення КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня». Депутат облради Олег Атаманюк поцікавився у очільника закладу чи правда, що на нього чинять тиск з ОДА щодо призначення медичним директором ОДКЛ діючого керівника ДОЗ Миколи Стовбана.

На це головний лікар Радислав Котурбаш сказав, що про прямий тиск не йдеться, але до нього з цього приводу дзвонили.

«Минулої п’ятниці прийшов до мене Стовбан і каже : «я йду від голови держадміністрації і він мені сказав шукати нову роботу». Я розумію, що з кожним таке може статися, бо влада змінюється. Тож чисто з людської точки зору сказав, що можу йому запропонувати посаду лікаря-методиста. Стовбан у свою чергу запитав, чи не міг би я завтра ввести посаду медичного директора. Після цього я поїхав на три дні до Києва одержувати реанімобіль, вийшов на роботу в середу. А чора мене запитав колектив, чи Стовбан йде до нас медичним директором. Я кажу ні, не йде. І тут телефонує мені Віталій Федорів (заступник голови облдержадміністрації, - ред.) і питає, чому я не хочу зареєструвати посаду медичного директора. Я пояснив, що тільки після реєстрації закладу можна вводити нові посади. На мене ніхто не тиснув брати його, тільки отакий дзвінок був», - пояснив Котурбаш.

У свою чергу депутат облради Василь Попович такому поясненню обурився.

«На основі чого ви збиралися дати йому посаду методиста? Був конкурс? Адже є багато кращих спеціалістів на цю посаду. Чого він після звільнення з департаменту обов’язково має бути у вас методистом? Це якийсь сюрреалізм», - обурився Попович.

Врешті «За» створення КНП проголосували 57 депутатів.

Варто зауважити, що депутатів також зацікавило питання, чому такі важливі медичні питання, який у порядку денному було близько трьох десятків, не доповідає сам Микола Стовбан, як ще діючий директор департаменту. Заступниця Ірина Кобельська повідомила, що директор наразі перебуває у черговій відпустці.

Слід зазначити, що питання про звіт директора ДОЗ ОДА Миколи Стовбана депутати піднімали ще від червня, втім він постійно перебував у відпустці чи у відрядженні.

До теми: На Прикарпатті понад 50% медзакладів вже перетворились в КНП

У Франківську спалили автівку депутата облради. Той каже - замовив чиновник

У поліції прокоментували підпал автівки депутата облради

В Івано-Франківській обласній раді - новий депутат

Прикарпатські депутати не дійшли згоди у зверненні про продаж землі

Франківська облрада закликає таки підтримати закон про Пласт

На зарплати прикарпатським бюджетникам до кінця року бракує 320 мільйонів

Маємо дулю через захланних сусідів, - голова облради про Палац Спорту на Шухевичів