Калуська лікарня готується до нових правил "гри"


Калуська центральна районна лікарня - у рейтингу топ-5 кращих лікарень області.Однак, напередодні впровадження нового етапу медичної реформи керівництво закладу зіткнулось з проблемою.

 Для того, щоб з першого квітня Національна служба здоров'я України змогла перераховувати кошти за пацієнтів, калуській лікарні необхідно подати низку документів. Серед яких право власності на землю та майно - це обов'язкова умова. Та зараз жодного з цих документів немає. Про це пише в мережі народний депутат від калуського округу Едуард Прощук. 

"Калуська лікарня зробила всі необхідні кроки для продовження реформування: автономізацію, часткову комп'ютеризацію, закупку медичної системи та інше. Переконаний, спільними зусиллями із головами ОТГ, міською, районною та обласною владою нам вдасться допомогти Калуській районній лікарні отримати необхідні документи й запрацювати з першого квітня у робочому режимі. Також цього року докладемо зусиль щоб знайти цільові програми міністерства охорони здоров'я та закупити необхідне медичне обладнання для діагностики й лікування пацієнтів", - запевнив народний обранець.