"Комп'ютерні майстри" видурюють шалені суми у довірливих франківців


В Івано-Франківську орудують недобросовісні комп'ютерні майстри. Місто заклеїли оголошеннями про майстра, який живе поруч.

У них нібито фахівець пропонує повністю навести лад з комп’ютером за невеликі гроші та зі знижками. А ось на фото  – відомий американський актор, зірка телесеріалу "Надприродне" Дженсен Еклз. 

Потрапила у тенети шахраїв франківка Вікторія Мартиненко. Свою історію вона розповіла телеканалу 402. Її 77-річна мама зателефонувала за оголошенням, адже на ноутбуці не відкривалася програма Skype. Попередня ціна за вирішення проблеми була у районі 100 гривень.

“Прийшов нормальний ввічливий хлопчина. Сів, відкрив Skype та каже, що “дійсно не відкривається. Але я маю подивитися, чому". Тоді почав дивитися. Сказав, що дуже багато вірусів і якась програма погано стоїть, через що комп’ютер сповільнюється”, – розповідає Вікторія.  

Жінку цікавив лише Skype, однак майстер почав наводити повний лад і озвучив попередню суму у дві тисячі гривень. Вікторія відмовилася, а комп’ютерник пообіцяв зробити знижку. Згодом пішла по справах, залишивши з фахівцем свою стареньку матір. У підсумку вся вартість роботи склала 5080 гривень, і пенсіонерка розрахувалася з майстром. Вона поставила підпис на підозрілому рахунку від руки, де нерозбірливо зазначений перелік послуг. Один з пунктів “спілкування”, ціна 550 грн.

У пресслужбі поліції Бліц-Інфо повідомили, що жінка написала заяву вчора, 18 липня. Наразі триває перевірка.

Варто зазначити, франківка не єдина, хто постраждала від рук горе-майстрів. У коментарях під дописом жінки назбиралось чимало жертв. Люди зазначають, що "майстри" орудують не лише у Франківську.

"Вони або беруть техніку і гроші, а потім не повертають. Або вдають що ремонтують, беруть велику суму, а насправді нічого не роблять. А ще придивляються хто живе у квартирі і які є цінні речі, а потім обкрадають. Сумно, що їм ще хтось довіряє. Ці оголошення повсюди", - Lesia Gmyria.

"У Чернівцях теж на кожному другому стовпі і по під'їздах", - Nataliia Kostiuk.

"У Калуші також він під кожним будинком поблизу "живе". Входить в довіру до старших людей і розводить. Робить так, що потрібно забрати техніку на декілька днів в ремонт і зникає . Це група. Працюють організовано", - Йордана Шопінг.

"Ми самі дзвонили, але той пан Сергій виявився зайнятим і сказав, що пришле напарника, в зазначений час ніхто не прийшов, на повторні дзвінки довго не відповідав, потім сказав, що за годину і т.д...Ми відмовились, бо десь уже запідозрили, що справа не вельми чиста... Я ще потім подумала, що вони можуть слугувати навідниками для злодіїв, дивитись як хто живе: бідніше, багатше, де що стоїть .., крім того може ставити відстежувальну апаратуру на комп'ютер, камери приховані і так далі", Olya Bondar.

На допис відреагувала і Муніципальна інспекція з благоустрою. За словами муніципалів, питання з так званими "комп'ютерними майстрами" є дуже актуальним і шукає вирішення. 

"Сектор нагляду вніс всі можливі номери які траплялись на шляху на автододзвін. Саме ці номера стоять ще з квітня місяця. Ми маємо справу з професійними шахраями, які знають що роблять, і схема в них дуже продумана. Надалі шукаємо інші шляхи вирішення даної проблеми",- йдеться у коментарі.