Майстерню законодавчого театру для батьків проведуть у Франківську


В українському суспільстві поширена думка, що материнство - сімейна справа, або навіть винятково справа жіноча. Але після народження дитини жінка часто залишається замкненою в чотирьох стінах з дитиною, без можливості продовжувати працювати, навчатись, бути активної у громаді.

Це обмеження, ніби-то, не є навмисним, але воно є наслідком нерівного розподілу обов’язків по догляду за дитиною та відсутністю інфраструктури для батьків з дітьми у міських, комунальних та публічних просторах. 

Група активних жінок Івано-Франківська хоче це змінити і винести розмову про створення інклюзивних просторів на рівень міської громади. З 22 по 24 вересня на майстерні обговорять проблеми, пов’язані з активним материнством і татівством, про можливості, які вже існують в місті і про потреби, які все ще потребують уваги. Ключові теми: аналіз доступності інфраструктури міста, наявність інклюзивних просторів, поширення культури активного батьківства як спільної проблеми усієї громади, наявність соціальної інфраструктури (дитячі садочки). Результати обговорення втіляться у виставі Законодавчого театру, яку покажуть 24-го вересня. Під час вистави у глядачів буде можливість обговорити актуальні проблеми, а також внести свої пропозиції щодо їх вирішення на місцевому рівні. Озвучені пропозиції будуть передані представникам місцевої влади.