Міжрайонний волейбольний турнір пам'яті Коновальця провели в Голині


У неділю, 10 червня, у Голині, що на Калущині, відбувся ІІІ міжрайонний волейбольний турнір пам'яті Євгена Коновальця.

Захід організували і провели свободівці Прикарпаття, зокрема депутати обласної ради Михайло Королик і Оксана Тебешевська, пише прес-служба Калуського осередку.

Під час урочистого відкриття спортивних змагань розпорядниця спортивного дійства Оксана Тебешевська розповіла про полковника Армії УНР, першого голову ОУН, ідеолога українського націоналізму Євгена Коновальця, подякувала сучасним українським героям, які захищають нашу незалежність у війні з московськими окупантами, ознайомила присутніх з командами-учасницями.

З вітальним словом до спортсменів та уболівальників звернувся голова Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" Михайло Королик, побажавши учасникам змагань успіхів і такої волі до перемоги, яку нещодавно продемонструвала збірна України з волейболу в поєдинку зі збірною Туреччини. Адже лише здорова і сильна духом нація має майбутнє.

Налаштуватися на боротьбу волейболістам допомогла оптимістична пісня про рідну землю, красу життя, яку виконала активна уболівальниця з Брошнева Марія Лишман.

Волейбольні баталії були цікавими і напруженими. Про це говорили на закритті турніру судді Степан Грицак та Михайло Ляхович, капітан команди господарів Андрій Полич.

Перше місце у нелегкій боротьбі здобули волейболісти з Івано-Франківська. Вони отримали грамоту, призи, серед яких чудовий м'яч, яким грають на європейських змаганнях, від президента Федерації волейболу України, свободівця Михайла Мельника. Шляхетні переможці одразу ж подарували його учням Голинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, за що були нагороджені оплесками та словами захоплення і вдячності.

Друге місце посіла команда Голиня, третє ‒ волейболісти із Кропивника.

Заохочувальний приз отримали і волейболісти з Добровлян, які були четвертими, але виявили неабияку майстерність у грі та волю до перемоги.

Такі змагання ‒ справжнє спортивне свято, на якому шанують українських героїв-звитяжців, гартують тіло й український дух.