Море емоцій та незабутні враження: Франківців кличуть на гастролі Національної оперети


Сьогодні, 17 жовтня в Франківську драмтеатрі відбулась прес-конференція з присвячена гастролям Національної оперети України.

Зокрема 16, 17 та 18 листопада франківців запрошують на вистави "Труффальдіно із Бергамо", "Сорочинський ярмарок" та "Графиня Маріца". Окрім того 19 листопада на франківських театралів чекає грандіозний концерт "Bravo, l'operette!".

За словами міського голови, для нас дуже важливо, щоб такі важливі події відбувалися у Франківську.

"Хочу запросити франківців відвідати ці події. Не так часто до нас приїздить оперета, не так часто ми можемо торкнутися такого високого мистецтва",- закликав Руслан Марцінків.

У свою чергу начальник управління Культури ОДА Володимир Федорак зауважив, що наша оперета є однією з найкращих в Європі.

"Це надзвичайно велика можливість для наших краян і гостей побачити цей чудовий жанр мистецтва",- переконаний Федорак.

Національна оперета активно розвивається і стає цікавішою. І в нашому місті дуже чекають на їх гастролі.

"Вчора була смішна ситуація в театрі коли ціла родина прийшла під театр і дуже сварилась чому театр закритий, коли вони прийшли на оперету. Ми їм пояснили, що гастролі в листопаді. Проте ця ситуація показує настільки франківців чекають на вистави оперети",- розповів головний режисер драмтеатру Ростислав Держипільський.

За словами режисера-постановника вистав Богдана Струтинського, всі проекти будуть українською мовою.

"Якщо подивитись на радянські стереотипи сприйняття оперети, то нам доводиться постійно їх стирати. Всі вистави які ми представимо, є переможцями "Київської пекторалі". Наприклад "Графиня Маріца". Ця вистава буде дуже цікавою для глядачів через свою загадковість. Не менш цікавим буде гала концерт, де буде представлена музика різних жанрів",- підсумував Струтинський.