На Прикарпатті група осіб крали нафту та переробляли її на бензин


На Прикарпатті викрито та припинено незаконну діяльність групи осіб, які упродовж 2018-2019 років учинили крадіжку (розкрадання) вуглеводневої сировини (сирої нафти) шляхом незаконного врізання в основні трубопровідні системи та нафтозбірники ПАТ «Укрнафта».

Вони незаконно зберігали нафту з метою збуту, транспортували та збували незаконно виготовлені підакцизні товари у вигляді пального, сировину для якого отримали шляхом викрадення з трубопровідних систем.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області працівниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області спільно з працівниками УСБ України в Івано-Франківській області проведено санкціоновані обшуки, за результатами яких на території Івано-Франківської, Львівської, Черкаської, Полтавської областей вилучено понад 250 тонн нафти та нафтопродуктів незаконного походження, обладнання для перекачування, зберігання, підігріву та переробки нафти, а також транспортні засоби, за допомогою яких здійснювалось їх перевезення.

До суду подано клопотання щодо арешту вилучених товарно-матеріальних цінностей, яке судом задоволено.

В ході проведення досудового розслідування слідчими ДФС затримано 3 осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.204, ч. 4 ст.185 КК України.

Вказаним особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

На даний час досудове розслідування триває, вживаються заходи з метою дослідження обставин кримінальних правопорушень.