На українському підприємстві стежать за емоціями працівників та звільняють нещасних


Агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт”, один із найбільших в Україні, з метою підвищення продуктивності праці ввів моніторинг емоцій співробітників.

Про це повідомив голова правління компанії Юрій Косюк, пише “Інтерфакс-Україна”

“Ми моніторимо емоції. Усі перебувають під камерами… За 70 пунктами відкалібровуємо емоції. Дивимося за щасливими та нещасними”, – сказав Косюк.

Він зазначив, що дослідження довели, що щасливі люди більш високопродуктивні.

За його словами, з нещасними щільно працюють психологи та співробітники HR, намагаючись щось запропонувати цим людям, для виправлення ситуації, але в разі відсутності змін цих людей замінюють.

Юрій Косюк навів два приклади такого підходу. У першому камера протягом півроку показала, що співробітник, який працює на досить високій позиції, товстішає, що, за словами голови правління, як правило, пов’язано з лінню.

У спілкуванні цей співробітник зізнався, що щастя для нього – “поїсти і все”, а, значить, він демотивований і обіймає позицію, на якій інша людина може домогтися набагато більшого.

Іншого співробітника, який обіймав свою позицію близько 6-7 років, перевели на іншу позицію, де він став “літати”, а його колишні підлеглі, яких він міг “отруїти”, також піднеслися духом, привів інший приклад Ю.Косюк.

“Вибачте за такі експериментики. Але перевірте на собі, (що це працює)”, – наголосив голова правління “МХП”.

Говорячи про свої менеджерські помилки, серед ключових він назвав кілька несвоєчасних кадрових рішень і порадив учасникам форуму своєчасно змінювати співробітників, які не справляються зі своїми обов’язками (але намагаючись при цьому змінити для них роботу).

“Миронівський хлібопродукт” є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки.