Незабаром франківці зможуть оплатити проїзд в транспорті банківською карткою


Сьогодні, 23 жовтня в Івано-Франківську підписали меморандум про співпрацю з платіжною системою "Visa" щодо запуску безконтактної оплати проїзду в транспорті.

Це розширить можливості реалізації системи електронного квитка в громадському транспорті міста, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.


Зокрема, окрім транспортної картки в комунальному транспорті вже найближчим часом можна буде також розраховуватись безконтактною банківською карткою. За словами керівника групи інноваційних рішень "Visa" Євгена Лісняка, цю систему вони впровадять за власні кошти.

"Ми раді цій співпраці. По-перше, це місто йде дуже великими кроками й серйозними темпами щодо впровадження безготівкових форм оплати. Ми прибічники децентралізації, тому раді, що ще одне місто ми можемо підтримати в цьому русі. Зокрема, це не буде коштувати будь-яких коштів місту, адже ми впроваджуємо її власними коштами",- каже Лісняк.

Очільник Франківська Руслан Марцінків наголошує на тому, що оплата буде дуже простою та доступною для містян.

"Дякуючи партнерам, ми зможемо мати доступ до програмного забезпечення. Дуже важливо, щоб воно було просте та доступне для франківців. Це не процес одного дня, але думаю, до кінця наступного року ця система повністю запрацює у громадському транспорті",- розповідає мер.

Зокрема, директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк каже, що цю послугу планують запустити на окремих маршрутах до кінця цього року.

"Автоматизована система оплати проїзду пропонувати багато можливостей оплати. Головним їх завданням є забезпечити максимальну кількість безготівкових розрахунків. Ми плануємо, що ця послуга з'явиться на окремих маршрутах у пілотній версії ще до кінця цього року. Крім того, думаю, до кінця року ми зможемо приймати банківські картки",- доповнює Голутяк.

Нагадаємо, процес впровадження системи електронного квитка має завершитись до червня 2019. Проте паралельно з іншими сервісами безготівкової оплати, які вже діють в комунальному транспорті (смс-опалата і QR-код), розрахунок безконтактною банківською карткою можна буде здійснити вже найближчим часом.

До теми: Відтепер проїзд у комунальному транспорті Франківська можна оплатити SMS

Півтори тисячі франківців звернулись, аби оформити собі електронний квиток

В Івано-Франківську планують видати 60 тисяч пільгових електронних квитків

Для франківських пільговиків розпочався запис на оформлення електронного квитка