Патрульні перевірили, як франківські водії пропускають швидку


У четвер, 13 лютого в Івано-Франківську поліцейські провели незвичну операцію «Увага! Спецсигнал».

Патрульні перевіряли, як водії реагують на проблискові маячки та звуковий сигнал карети швидкої медичної допомоги, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник начальника Патрульної поліції Андрій Киричук розповідає, що за годину їзди містом правила порушив тільки один водій. Його притягнули до відповідальності. Він виїхав з другорядної дороги не пропустивши карету швидкої допомоги, яка їхала зі спецсигналом головною дорогою.

"Всі мають розуміти, що питання ненадання водіями переваги в русі оперативним та спеціальним транспортним засобам з увімкненими спеціальними світловими та звуковими сигнальними пристроями є важливим, адже авто зі спецсигналами ніколи без потреби їх не використовують. Це робиться тільки в екстрених випадках", - пояснює патрульний.

За його словами, за не пропущення авто передбачена відповідальність та штраф 510 гривень.

Киричук зауважує, що минулого року патрульними  було виявлено і притягнено до відповідальності 9 водіїв. Також минулоріч в області трапилось 4 ДТП за участі спецавто. Два з них з потерпілими, в яких травмувались 6 осіб.

Як відомо, у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).