Презентація книг Мар’яни та Ірини Савки


Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують Вас на презентацію книг Мар’яни та Ірини Савки, що відбудеться 22 жовтня.

Початок – о 18:00.

У вівторок, 22 жовтня в Івано-Франківській Книгарні «Є» (вул. Незалежності, 31, над арт-кафе «Гармидер») відбудеться презентація двох проникливих і надзвичайно поетичних книг: поетеса Мар'яна Савка представить свою нову збірку "Пора плодів і квітів", а Ірина Савка - збірку новел "Осиний мед дикий". Не пропустіть!

 Збірка віршів «Пора плодів і квітів» - особлива, адже вона зібрала весь поетичний доробок Мар’яни Савки за майже двадцятирічний творчих шлях. Костянтин Москалець пише про «Пору плодів і квітів»:

 

- Нова книга Мар’яни Савки – це розкошування зрілого літа, дари дозрілої поетичної мови, впевненої в собі. Якби треба було знайти відповідники цим віршам серед музичних жанрів, то ними виявилися би вальс, романс – і безмежно чуттєвий блюз, кожна нота якого хоче тривати вічно, як вічно хоче тривати зникомість айстр у старому сквері, мокрі жоржини і одна пляшка вина та одна любов на двох.

 Для Ірини Савки збірка «Осиний мед дикий» стала дебютною, але вже встигла потрапити у Довгий список премії «Книга року ВВС-2013».

 - «Осиний мед дикий» відкрив для мене цілий пласт життєвих історій, багато з яких я чула в дитинстві уривками, - зізнається головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. - Після того, як мама почала писати цю книжку, для мене склався унікальний пазл світу, де живуть звичайні люди з незвичайними історіями. Я щаслива, що мама зуміла спіймати ці емоції та перенести їх на папір. Тепер я вже знаю, що я донька письменниці!

 - Я не збиралась бути письменником, але ті історії, які були закладені в мені ще з мого дитинства, треба було виштовхнути на поверхню, - говорить Ірина Савка. - Я пішла в минуле не тільки своїх дідів, але й прадідів, які жили в селі і пережили дуже і дуже багато. Історії в книжці пов’язані з селом, адже село – маленька держава та велика родина, яка має свої пристрасті та інтонації життя. Я давно не бачила в літературі, щоб звертались до цих питань. Чомусь дехто вважає людей, які живуть у селі, за людей другого сорту, але вони - прекрасні та мають такі історії, які важко знайти у містах.