Презентація монографії «Теоретико-методологічні основи державного будівництва»


4 грудня о 16.00 год. в обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. Франка (вул. Чорновола, 22) відбудеться презентація монографії «Теоретико-методологічні основи державного будівництва».

Презентоване наукове видання – результат тривалої дослідницької праці й розкриває універсальне розуміння основного закону розвитку держави через фундаментальну філософську категорію блага, яка авторами розкрита в «індексі блага в державі». Можливість досягнення блага в державі, на думку авторів монографії, залежить від ієрархічної багаторівневої системи факторів, яку розробили науковці. До цієї системи факторів належать ключові філософські категорії моралі, етики, цілісності, а також результати впровадження низки методологічних підходів: композиційного, тектонічного, адаптивного, що раніше не застосовувалися у державному будівництві. Осердям розробленої системи є глибинний за своєю сутністю феномен соціальної зв’язності.

Також у монографії обґрунтовано необхідність компромісу між реалізацією індивідуальних і соціальних начал людини, показано роль різних форматів комунікації для досягнення соціальної зв’язності. Уперше введено наукове поняття «ідентичності держави» та розглянуто основні її форми.

Монографія призначена для працівників органів публічного управління, науковців, викладачів, слухачів і студентів, усіх, хто цікавиться питаннями державотворення.