Проєкт «Консультант роботодавця» працює в обласній службі зайнятості


З початку року в роботу Івано-Франківської обласної служби зайнятості впроваджено Інститут «Консультант роботодавця», який має на меті побудувати ефективну взаємодію служби зайнятості з роботодавцями та особами, які шукають роботу.

«Побудова довірливих стосунків з роботодавцем, обізнаність про його кадрові потреби, специфіку економічної діяльності, підбір унікального комплексу послуг відповідно до його запиту, надання послуг на високопрофесійному рівні з залученням сучасних засобів комунікації - таке функціональне навантаження має посада «консультант роботодавця», - зазначає директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Завдання Інституту «Консультант роботодавця» є побудова якісно нових рівнів взаємодії з роботодавцями, розширення підходів у наданні послуг з урахуванням особливостей розвитку регіону, оперативне налагодження співпраці з новоствореними підприємствами.

Результатом впровадження Інституту «Консультант роботодавця» є формування якісної і унікальної бази вакансій легальної роботи в Україні, збільшення кількості вакансій, спрощення комунікацій з роботодавцями за допомогою зручних електронних сервісів, в т.ч. «Електронного кабінету роботодавця».

До відома: кількість вакансій, поданих роботодавцями у січні 2020 року, становила 3,8 тис. одиниць, що на 24,3 % більше аналогічного періоду 2019 року; кількість укомплектованих вакансій збільшилась на 13,5 %, кількість роботодавців, які співпрацюють з службою зайнятості збільшилась, на 14,6 %.