Прокурорська перевірка виявила незаконну експлуатацію праці неповнолітніх на Прикарпатті


На одному з коломийських підприємств прокуратурою встановлено, що там упродовж двох місяців незаконно використовувалась праця неповнолітніх хлопців -14 та 15-ти років.

Як повідомили коресподентові "Бліц-Інфо" в Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області, посадові особи заводу допустили грубі порушення трудового законодавства, оскільки приймати на роботу наймолодшого з них вони взагалі не мали права. Підлітки працювали без укладення трудових договорів та попереднього проходження медичного огляду. Більше того, вони трудились по 14,5 годин вдень та по12 годин вночі, у вихідні та святкові дні,  не отримуючи за це належної платні в підвищеному розмірі.

За даними фактами Коломийською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальні провадження за ст. ст. 150, 172 КК України(експлуатація дітей та грубе порушення законодавства про працю).

Крім того, прокуратура зобов’язала керівництво заводу за наявності згоди батьків, офіційно, з дотриманнями норм чинного законодавства, працевлаштувати 15 – річного юнака, та не допускати в майбутньому випадків використання найманої праці неповнолітніх дітей, які не досягли відповідного віку.