Прикарпатців вчили, як правильно доглядати за домашніми улюбленцями


Нещодавно спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання в Заболотівській об’єднаній територіальній громаді.

Представники Головного управління проінформували учасників зустрічі про структуру та основні напрямки діяльності Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

В ході роботи було висвітлено ряд питань у сфері ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів, зокрема: організація ветеринарного обслуговування на території Заболотівської ОТГ; профілактика інфекційних захворювань тварин, в т.ч. інформація про спалахи АЧС в сусідніх Тернопільській та Чернівецькій областях; правила утримання собак, котів та вакцинація проти сказу; проведення ідентифікації тварин та механізм отримання дотації за збережений молодняк ВРХ; видача експлуатаційних дозволів та реєстрація операторів ринку харчових продуктів тощо.

Важливою для слухачів була інформація про дотримання санітарного законодавства та фітосанітарної безпеки.

Не залишились поза увагою питання захисту споживачів та контролю за регульованими цінами. Жителям Заболотова роз’яснено порядок роботи консультаційних центрів, які створені на районному рівні з метою оперативного вирішення звернень громадян з питань захисту споживачів, надано практичні поради.