Прикарпатським ОТГ допоможуть залучати інвестиції


Брошнів-Осадська і Ланчинська ОТГ були відібрані за результатами конкурсу, оголошеного АМУ, як пілотні об’єднані громади, з якими працюватиме консультант Асоціації міст України з місцевого економічного розвитку Галина Васильченко у напрямку залучення інвестицій, ефективного використання місцевих ресурсів, створення робочих місць тощо.

Як відомо, Брошнів-Осадська і Ланчинська ОТГ не мають розробленої стратегії розвитку. За словами Галини Васильченко, у процесі розроблення стратегій розвитку цих громад вона допомагатиме їм розбудовувати ланцюжок подій, що у тривалій перспективі мало б забезпечити їх економічне зростання. Ці моделі створюватимуть на основі конкурентних переваг.

Також Галина Васильченко звернула увагу, що АМУ розробила муніципальний фіскальний реєстр, який допоможе громадам вести облік усіх ресурсів, забезпечуючи цим збільшення надходжень у місцеві бюджети. Така система обліку наявних ресурсів дасть можливість розпізнати, чим володіє громада, а відтак ефективно цим управляти. «Власні надходження збільшуватимуть передовсім за рахунок ПДФО, 60 відсотків якого буде закумульовано в місцевих бюджетах, а також завдяки відкриттю нових бізнесів», - наголосила Галина Васильченко.