Прикарпаття - серед трійки областей з найбільш привабливим інвестиційним кліматом


В Івано-Франківській, Вінницькій і Житомирській областях – найбільш привабливий інвестиційний клімат для створення та ведення бізнесу.

Такі дані оприлюднено за результатами рейтингу Regional Doing Business-2018, який проводився вже вдруге «Спілкою українських підприємців» (СУП) і Офісом ефективного регулювання BRDO, інформує прес-служба ОДА.

Згідно з рейтингом Вінницька область набрала 334 бали, Івано-Франківська область — 332 бали, Житомирська — 313 балів.

Оцінювання проводилось відповідно до адаптованої методології Всесвітнього банку на основі опитування українських підприємців.

За словами Катерини Глазкової, виконавчого директора «Спілки українських підприємців», цьогоріч було опитано  1317 представників бізнесу в усіх областях держави.

У фокусі дослідження були шість напрямків взаємодії підприємців із владою. Зокрема, створення підприємства, сплата податків, отримання дозволів на будівництво,  оформлення земельної ділянки під об’єкт будівництва, під’єднання до електромереж, якість електронних сервісів.

Максимальний бал, який могли отримати регіони - 600.

Ключовими рекомендаціями 2018 року, розробленими BRDO для областей: ввести електронне отримання дозволів і узгоджень шляхом приєднання до загальнодержавної системи електронних послуг чи розробки локального аналогу, забезпечити публічність містобудівної документації, оприлюднивши її в онлайн режимі, приєднання до ініціативи #StartBusinessChallenge, зменшення до нуля пайовий внесок в інфраструктуру, прискорити процес оформлення земельних ділянок під лінії електропередач.