Солом'янський суд відмовився арештувати колегу з Франківська, що погорів на хабарі


Солом’янський районний суд Києва не задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до судді Господарського суду Івано-Франківської області, підозрюваного в отриманні хабара у сумі 5 тис. євро.

Про це йдеться у повідомленні САП у Facebook.

"10.08.2018 слідчим суддею Солом’янського районного суду м. Києва за результатами розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України погодженого прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відмовлено у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою судді Господарського суду Івано-Франківської області Булці В.І.", -йдеться у повідомленні.

Як йдеться у повідомленні, незважаючи на те, що суддю затримано у зв’язку із вчиненням тяжкого злочину, а також на прийняття Вищою радою правосуддя рішення про надання згоди на утримання під вартою судді Господарського суду Івано-Франківської області, яким підтверджено наявність законних підстав для застосування судом зазначеного запобіжного заходу, слідчим суддею Солом’янського районного суду м. Києва безпідставно відмовлено з задоволенні клопотання про тримання під вартою судді.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням суду Спеціалізована антикорупційна прокуратура готує апеляційну скаргу.

Нагадаємо, 7 липня 2018 року співробітники СБУ спільно з детективами НАБУ під процесуальним керівництвом САП викрили в Івано-Франківську на хабарі суддю одного з судів області

Суддя вимагав від керівника комерційної структури п’ять тисяч євро за безперешкодний розгляд господарської справи щодо банкрутства підприємства.