Студент-стоматолог з Івано-Франківська врятував життя дитини під час відпочинку у Болгарії


Іванофранківець, студент медичного університету 19-річний Богдан Чут врятував життя маленькій дівчинці.

Відбулося це у сонячній Болгарії. Маленька Таїсія з Дніпропетровська упала в басейн. Скільки часу малеча пробула у воді – невідомо. Як тільки батьки помітили відсутність дитини, Таїсія уже не дихала. Батьки запанікували. Але не розгубився 19-річний Богдан Чут. Студент стоматологічного факультету Івано-Франківського національного медичного університету та надав першу медичну допомогу, зробив масаж серця та врятував маленьку Таїсію.

«Було зовсім не страшно. Я про це раніше лише в книжці читав ну і на малюнках дивився, тренувався на манекенах. А тут таке… та підбіг і просто машинально все зробив. Навіть не думав, стрибнув і виніс із води», - говорить кореспонденту «Бліц-Інфо» Богдан Чут.

На офіційну пошту Івано-Франківського національного медичного університету надійшов лист від мешканців Дніпропетровська Івана та Ангеліни Ничипоруків.

Цитуємо лист мовою оригіналу:

Здравствуйте, Николай Михайлович!

В этом году мы с семьёй отдыхали в Болгарии. Наша младшая дочь Таисия упала в бассейн.

Сколько она пробыла в воде - неизвестно. Когда мы увидели, она была уже без признаков жизни. Нас охватила паника. Но благодаря тому что возле бассейна оказался Ваш студент ( Чут Богдан, стоматологический факультет, 2 курс) наша дочь была спасена. Он оказал ей первую медицинскую помощь, сделал массаж сердца. Спасибо Вам, Николай Михайлович, за такого студента, будем всю жизнь за него молиться. 

С уважением Иван и Ангелина. Днепропетровск. 

Ректорат університету пишається вчинком Богдана.