Суд переносить розгляд апеляцій по затриманим 1 грудня


У Апеляційному суді Києва, який розглядає апеляції на рішення про утримання під вартою затриманих під час сутичок на Банковій 1 грудня, відбулася сутичка.

Про це повідомляє УП посилаючись на "Громадське ТВ"

Сутичка виникала між прокурорами і народними депутатами від "Свободи".

Засідання у справі про зміну запобіжного заходу Роману Біленькомуне відбулося.

Адвокат затриманого повідомив, що засідання не відбулося через те, що "його підзахисного не було доставлено до приміщення суду".

"Прокуратура хотіла провести засідання у режимі відео-конференції, проте ці дії є незаконними з огляду на те, що мій підзахисний вимагав у обов’язковому порядку доставити його до приміщення суду", - уточнив він.

Адвокат повідомив, що Біленький має вроджену хворобу нирок і тому є всі підстави звільнити його від тримання в СІЗО.

Суд переніс засідання на 13 грудня.

При цьому активісти руху "Демократичний Альянс" привели до Апеляційного суду на Солом'янську дві колони людей, які вимагали відпустити затриманих.

У свою чергу глава представництва Amnesty International в Україні Тетяна Мазур на своїй сторінці у мережі Facebook повідомила, що засідання у справі арештованого журналіста дніпропетровської газети "Лица" Валерія Гарагуца теж перенесли.

"Розпочався суд. Гарагуца немає... він не заперечував проти відеоконференції. Суд вирішив перенести розгляд на 17 грудня.... без коментарів", - написала вона.