У франківській школі батькам заборонили заходити до дітей


Права батьків чи безпека дітей? У школі № 12 керівництво забороняє супроводжувати учнів початкових класів до своїх навчальних місць, як і забирати їх звідти.

На такі дії скаржаться батьки, адже тепер не зможуть допомогти дитині донести портфель до кабінету, вдягнути верхній одяг, поговорити з педагогами про навчання чи просто пересвідчитися у безпеці власного чада, пише канал 402

Людмила Грекул мама другокласника Мурата каже, в даний навчальний заклад перевелися нещодавно, раніше вчилися і жили в іншому місті і там таких проблем не було, тому така поведінка каже жінка, просто ображає.

Врегулювати ситуацію пані Людмила намагалась врегулювати з керівництвом школи, каже там пояснюють, що такі правила ввели через ситуацію на сході та епідемію кору. Однак маму другокласника дивує інше – подібна заборона діє тільки зранку, а от після одинадцятої години за входом до школи ніхто не стежить.

У свою чергу представники керівництва школи запевняють, охорона має бути вже за декілька днів, а запобіжні заходи – це насамперед чистота закладу, здоров'я та безпека учнів. 

Головний освітянин міста Ігор Смаль зазначає, з прийняттям нового закону «Про освіту» кожна школа має право самостійно приймати правила внутрішнього розпорядку, щоправда за умови, якщо більшість батьків погодилися.

У свою чергу керівництво школи запевняє, батьківські збори проводили та узгоджували це питання.