Урочисте закриття виставки живопису Лідії Темної «Обличчя Африки»


Книгарня «Є» запрошує на урочисте закриття виставки Лідії Темної «Обличчя Африки», яке відбудеться 3 серпня.

3 серпня у виставковій залі Книгарні «Є» відбудеться урочисте закриття виставки живопису Лідії Темної «Обличчя Африки».

Лідія Темна народилася в 1987 році в Хмельницькому. Минулого року Книгарня «Є» представила її виставку «У пошуках світла».

Нова виставка Лідії Темної представила пильний погляд художниці на життя корінних жителів Африки. Роботи із серії «Обличчя Африки» – це своєрідне занурення в іншу культуру, де люди живуть, не маючи тих благ цивілізації, які для нас, європейців, вже стали буденними і звичайними. Але вони зберегли свою самобутність, котра може викликати як усмішку, так і справжній жах…Зараз важко уявити собі, як у нашому сучасному світі можуть мати місце смерті від звичайних інфекцій та голоду. Цією серією художниця показала дві сторони медалі самобутньої Африки: парадну – із буянням кольорів, усмішок за 2-3 долари – та неприглядну сторону, де люди потерпають від голоду та власної жорстокості.

Виставку «Обличчя Африки» впродовж двох місяців переглянули франківчани та гості міста. Ось деякі з відгуків відвідувачів:

"Африка за колоритом десь співзвучна Україні. Тема глибока, поетична, космічна... Нових творчих пошуків Вам, шановна Лідіє, в мікрокосмосі культури народів світу".

Юліан Яковина, голова Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України.

"Африка!!! Наскільки вона багата, настільки й бідна...  Молода й красива панночка Лідія зуміла у своїх роботах передати ту безпосередню й дитячу радість на переміну із смутком, відчаєм та безнадією. Автор зуміла продемонструвати новизну та виразити оригінальність".

Доктор богослов'я Віталій Козінчук, Pontificio Istituto Orientale.

"Лідія, виставка цікава, своєрідна, такого принаймні я ще не бачила! Гарно малюєш !!! І це головне :) Добре, що розвиваєш саме цю тему (Африка, голод, діти і т.д). це + :) Продовжуй в тому ж дусі, рада, що займаєшся тим, що приносить задоволення !".

Художниця запрошує усіх охочих прийти на закриття її виставки, що стала приводом для приємного спілкування й обміном враженнями та думками про актуальні проблеми сьогодення.