В Коломиї розгорілася війна між міською владою та бюро технічної інвентеризації


Сьогодні, 4 травня відбулося засідання комісії з питань соціально-економічного розвитку, управління комунального власністю, розвитку малого і середнього бізнесу на якому серед іншого розглянули скаргу мешканки Коломиї на БТІ.

Під час обговорення скарги виявилося, що претензії до роботи бюро має і коломийська міська рада. Зокрема секретар міської ради Людбомир Жупанський заявив, що на сесії депутати висловили недовіру начальнику БТІ Валерію Чорному.

"На наші звернення вони не реагують. Мешканці міста дуже часто скаржаться на їх роботу. Також за фактом підробки документів за начальником БТІ є відкрите кримінальне провадження. Тож депутати висловили йому недовіру. Ми не готові працювати з Валерієм Чорним і просимо вжити заходів", - звернувся посадовець

За його словами, керівник БТІ вимагав хабаря у мешканця Коломиї за певні документи. Чоловік написав заяву в поліцію. Там уже відкрили кримінальне провадження.

У свою чергу очільник БТІ Валерій Чорний запевнив комісію, що кримінальне провадження ще не закрите, проте у правоохоронців немає підстав вважати його винним. А звинувачення секретаря чиновник вважає наклепом і особистою неприязню. Що ж стосується скарги коломиянки, яку роглядає комісія, то вона теж безпідставна.

"Скарга немає жодних підстав, оскільки є ухвала суду і кримінальне провадження про внесення змін до інвентарних справ. Слідчі вже вилучали ці справи і перевіряли. У справах жодних виправлень немає", - запевнив Чорний.

Як зауважив голова комісії Остап Дзеса, скаргу жінки розглядає суд і нехай він виносить рішення. Що ж стосується звинувачень секретаря і звернення коломийської міської ради, то це це питання є дуже важливим.

"Якщо міська рада прийняла таке рішення, то ми маємо на нього відреагувати, адже підприємство комунальне і це наша репутація. Звинувачення серйозне, тож пропоную розглянути на сесії звернення міської ради і прийняти відповідне рішення", - підсумував голова комісії.