Відкриття ялинки, презентації та лекції: Найцікавіші події тижня у Франківську


У повітрі вже панує новорічний настрій, тож у місті відбувається все більше цікавих подій. Відтак, цього тижня франківці матимуть нагоду відвідати вистави, різноманітні презентації, концерти чи сходити на перегляд фільму.

Аби ви нічого не пропустили, кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події, які відбуватимуться у місті цього тижня - з 23 до 29 грудня.

Зокрема, у понеділок, 23 грудня о 18:00 в Палаці Потоцьких відкриють ялинку.

Новорічна ялинка - це не обов'язково дерево. Приходьте, погляньте. Участь у відкритті братимуть вихованці Вокальної студії "Ліра" Оксани Лісовської.

Світлина від Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац».

Окрім того, о 18:30 в Книгарні Є Олександра Гонтар презентує «Жери землю».

Поетка, журналістка, вчителька початкових класів, співведуча та сценаристка у програмі #@)??$0 з Майклом Щуром (Телебачення Торонто). Невдало розпочинала свій гумористично-творчий шлях як стендап-комедіантка. У 13 років їла землю заради гурту Quest Pistols і завдяки йому почала боротися з гламуром і писати вірші. Тричі не вступила до театрального, але з першого разу — до педагогічного. Мріє працювати сомельє в АТБ. Про все інше дізнаєтеся, прочитавши її першу збірку поезій.

Світлина від Люта Справа.

Вже у вівторок, 24 грудня о 18:30 в громадському ресторані Urban Space 100 проведуть інтерактивну лекцію «Агресія: Опанувати та керувати».

"Чи часто ви відчуваєте агресію до інших? А агресивність людей навколо?Що робити у таких ситуаціях? Пропонуємо вам разом розібратися на інтерактивній лекції з такими питаннями:

- що таке «агресія» та як вона виникає;
- чому у суспільстві є прояви агресії;
- що робити із власною агресивністю та агресією інших?", -
описують подію організатори.

Світлина від Urban Space 100.

У середу, 25 грудня о 15:00 в Палаці Потоцьких встановлюватимуть рекорд України з наймасовішого трембітання.

100 трембітарів ройдуть урочистою ходою центром міста, трембітаючи і створюючи видовищне та неординарне за своїми масштабами дійство. Маршрут: Палац Потоцьких (збір) – Драмтеатр – Промприлад - Вічевий Майдан – Бастіон - Дворик національного медичного університету - Палац Потоцьких.

Під час встановлення Рекорду України буде залучено професійну команду відеооператорів та відзнято яскравий динамічний промо-ролик.

Світлина від Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац».

У четвер, 26 грудня о 18:30 у центрі іншої освіти святкуватимуть закінчення року з переглядом фільму Transmodernity.

Transmodernity - це документальний фільм про змінотворців, які кидають виклик та трансформують сучасну систему, досліджуючи нові можливості переходу до нової парадигми з альтернативними соціальними, економічними та культурними підходами. Фільм демонструється за згоди авторів та з урахуваннями авторського права.

Показ відбудеться англійською мовою

Світлина від Інша Освіта / Insha Osvita.

У п'ятницю, 27 грудня о 18:00 на сцені франківського драматичного театру відбудеться вистава-спогад на дві дії "Фелікс Австрія".

Станиславів початку ХХ століття – щасливе місто старої Австрії, наповнене ароматами бузку, арабесками, таємницями та переказами про Мармулядову пожежу – оживе у споминах головних героїв, вигаданих Софією Андрухович і втілених зірками Франківського драмтеатру. Казка для дорослих про правдиву самотність, стигми дитинства, про те, як звільнитися від ілюзій і навчитися любити себе справжнього або справжню.

Світлина від Франківський драмтеатр.

Цього ж дня о 18:00 в підземному переході Ваґабундо презентують книжку "Не заважай мені рятувати світ".

"Не заважай мені рятувати світ" -- дебютна книжка малої прози поетки і перекладачки Галини Петросаняк, котра нещодавно вийшла у видавництві "Дискурсус". Це низка художніх рефлексій довкола важливих суспільних проблем. В оповіданнях ідеться про відгомін минулих і зовсім свіжих історичних травм у житті різних людей, про реакцію на зміну гендерних взаємовідносин, про пошуки Бога в хаосі свободи. Герої відчайдушно шукають любові й гармонії, кожен на свій лад намагаючись врятувати власний світ.

Світлина від Підземний Перехід Ваґабундо.

На завершення тижня, у неділю, 29 грудня 10:00 на Вічевому майдані стартує пробіг: Таємний Миколай.

Все просто, як білий сніжний день: святий Миколай ультрамарафонець.
Подейкують, що його й досі бачать інкогніто на стартах. Придивіться, можливо поруч біжить сам Таємний Миколай? Пробігтися рідним містом у компанії десятків бігових Миколаїв під звуки кращих композицій різдвяного плейлисту з ароматним глінтвейном й святковою вечіркою зі сніданком на фініші - гідне завершення спортивного року.

Світлина від Frankivsk Half Marathon.

Також о 18:00 у франківському драмтеатрі відбудеться ювілейний концерт "Театр. Епоха".

Культові пісні періоду від заснування театру у 1939 році до сьогоднішнього дня у виконанні улюблених акторів та щирі розповіді про шлях театру крізь епохи стануть передноворічним подарунком для глядачів і спробою передбачити нашу мистецьку місію у прийдешньому. Неможливо уявити театр поза контекстом історії та поза атмосферою епохи. За 80 років свого існування Івано-Франківський театр прожив багато і, гостро відчуваючи потреби сучасності, формує молоде європейське «обличчя» українського театру сьогодні.

У програмі концерту: пісні з репертуару Кларка Гейбла, The Beatles, Глорії Гейнор, Барбри Стрейзанд, знакові хіти української естради та багато іншого.

Світлина від Франківський драмтеатр.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!