Відомий франківець презентував комедію про пригоди Святого Миколая


До 13 грудня залишається більше місяця, а в Полтаві вже презентували фільм «Пригоди S Миколая», який саме цього числа виходить у широкий прокат.

Виконавець головної ролі, франківець Василь Вірастюк разом з творчою командою зустрівся з полтавськими шанувальниками кіно, роздавав автографи та з усіма фотографувався, пише Бліц-Інфо з посиланням на Новини Полтавщини.

У холі кінотеатру Multiplex, що в Екваторі, здебільшого зібрались діти. Василю Вірастюку задавали питання, які чи не найбільше смішили його – чи впізнають його на вулицях і як він до цього відноситься. Говорить, що в своєму арсеналі має вже близько 10 ролей у кіно і гра з дітьми була не вперше.

«Я не перший раз працював з дітьми, мне вже була практика, тому я знав чого чекати. Ходить жарт серед операторів – важче, ніж з дітьми, працювати лише зі звірами. Тому що це завжди непередбачувано. Якщо з акторами можна домовитись, зробити чітку установку, то дитина може вийти в зовсім іншому настрої. Цей процес настільки цікавий і непередбачуваний, це треба пропускати через себе».

Фільм знімався в декількох місцях – це Карпати, Драгобрат, у Києві в павільйонах та в Пирогово. Головні ролі виконали актори-діти Іванка Бородай, Максим Лучак, а також відомі актори Маша Єфросиніна, Пшемислав Циприаньський. Іванка Бородай яка вже знімалась у фільмі «Бобот та енергія Всесвіту», розповідає, як починала свій акторський шлях.

«Мама мене повела в акторську студію не для того, щоб я стала актрисою, а для мого розвитку. Я почала займатися, мені це дуже подобалося. Через 4 роки в акторську студію прийшов запит від кастинг-директора, що потрібні дівчатка 10-13 років в кіно. Я пішла на кастинг і пройшла всі етапи відбору. Перший фільм був «Бобот». Після нього мене стали радити іншим кастинг-директорам. І для того, щоб потрапити в це кіно, я знову проходила всі етапи».

У майбутньому бачить себе в кінематографі, але поки що не впевнена чи буде актрисою.

Дитячий коуч, який допомагав на знімальному майданчику організовувати дітей, та актор В’ячеслав Рак розповідає, що з дітьми під час зйомок проблем не було. Водночас, назвав хто на майданчику був найшкодливішим хлопчиною.

«Особливих складнощів з дітьми не було. Були моменти, коли діти розносили майданчик. Але по акторським питанням проблем не було. Діти максимально природно виглядають в кадрі. Пишаюся нашими дітьми, тому що вони настільки працездатні, що іноді давали фору знаменитим акторам. Втомлювалися режисери, оператори, а діти десь знаходили енергію для роботи. Найшкодливішим хлопчиною на майданчику був Василь Вірастюк. Я намагаюсь підготувати дитину перед зйомкою, а Василь підійде, скаже що-небудь і все – дитина забула, що їй робити, – з посмішкою згадує цікаві моменти В’ячеслав Рак.

Вся творча група настільки полюбила фільм, тому що актори працювали над ним протягом року, а продюсери – останні 4 роки. І перебувають в очікуванні прем’єри, зізнається Василь Вірастюк, бо ще не бачили фільм повністю.

Сюжет: це історія про дорослішання, про віру в казку, про те, що чудеса можуть повернути життя на краще, подарувати радість, дружбу і кохання. Стрічка розповідатиме про пригоди другокласника Артема, чия сім’я щойно переїхала з великого міста до будинку у Карпатах. До Артема напередодні Дня Святого Миколая неочікувано з’являється сам Миколай. Насправді це злодій в костюмі чарівника. Хлопчику разом з сестрою-підлітком і місцевими дітлахами доводиться проявити справжню згуртованість, сміливість і винахідливість, аби перемогти злодія і врятувати справжнього Святого.