Відтепер проїзд у комунальному транспорті Франківська можна оплатити SMS


Сьогодні, 2 жовтня в Івано-Франківську відбулось впровадження для абонентів «Київстар» сервісу SMS-оплати за проїзд у міському комунальному транспорті КП «Електроавтотранс».

Зокрема, сьогодні підписали Меморандум про співпрацю у сферах впровадження інноваційних проектів для населення, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

В рамках цих домовленостей буде спільно реалізовано низку проектів, що вплинуть на розвиток інфраструктури міста та туризму у регіоні, забезпечать своєчасне сповіщення населення в разі вимкнення надзвичайних ситуацій або їх загрози, нададуть населенню доступ до електронних порталів міста за допомогою технології Mobile ID.

І першим сервісом з цього переліку стала послуга SMS-оплати проїзду в міському комунальному транспорті.

Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків зауважив, що місто стало першим в Україні, у якому запровадили таке оновлення.

"З 1 жовтня ми розпочали видачу квитків для людей пільгової категорії. Незабаром видаватимемо їх всім франківцям. Наші сервіси обслуговування будуть збільшуватись. Це є вимога часу. Приємно, що саме Франківськ перше місто в Україні, де реалізовується дана послуга", - коментує свободівець.

Щоб скористатися новим способом оплати достатньо відправити безкоштовне SMS із кодом відповідного маршруту на номер 877 та зачекати 1-2 хвилини для отримання підтвердження сплати за проїзд. Для здійснення операції необхідно мати на мобільному рахунку кошти для її проведення. Усі податки та збори враховано, пасажир сплачує лише вартість проїзду.

Сервіс доступний усім абонентам передплаченого зв'язку від Київстар, його реалізовано на базі послуги Смарт-Гроші.