Вистави та відкриття новорічного ярмарку: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 10 до 16 грудня.

Тиждень розпочнеться з Андріївських вечорниць для людей "золотого віку". Дійство відбудется о 14:00 в приміщенні Івано-Франківського Муніципального центру дозвілля.

Світлина від Культурна мапа Івано-Франківська.

У вівторок, 11 грудня о 18:00 у франківському драмтеатрі покажуть драмо-комедію "Той, хто платить".

"За предивним бажанням м’сьє Амількара і волею його тугого гаманця троє цілком чужих людей сплітаються тісними родинними узами. У це павутиння потрапляють і геть "ні в чому невинні" люди, і гравців на шаховій дошці "хазяїна гри" стає ще більше. Але навіщо йому ця гра? Чи вдасться йому успішно розіграти і виграти цю партію? Та який приз чекає на переможця? Інтригуюча французька драмо-комедія Іва Жаміака про кохання і бухгалтерію примусить і замислитись, і чимало посміятися",- йдеться в описі вистави.

Світлина від Франківський драмтеатр.

Також 11 грудня о 18 годині в Першій сімейній ресторації Мулярових відбудеться зустріч з Євгеном Бараном в рамках реалізації проекту „Назустріч улюбленому письменнику”.

Організаторами заходу виступають: ГО „Поступовий гурт франківців” спільно з Івано-Франківською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І.Франка.

Результат пошуку зображень за запитом

У середу, 12 грудня о 18:30 в книгарні "Є" відбудеться презентація книги "Диво на Різдво" за участю авторів. Учасники: Дара Корній, Ольга Деркачова, Анастасія Нікуліна.

"У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто — різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки. Поряд з її героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові. Ці історії солодкі, як мандаринки, зігрівають, як імбирний чай з медом, дарують надію, як перша різдвяна зірка",- кажуть автори.

 

Світлина від Видавництво Vivat.

13 грудня о 18.00 на Вічевому майдані відбудеться офіційне відкриття фестивалю-ярмарки "Зимова казка".

«Ми щороку все більше уваги приділяємо атракціям, щоб привабити людей. Зокрема цього року встановимо великий будиночок - фотозону. На свято Миколая будиночок перетвориться на резиденцію святого. Миколай буде зустрічати діток, водити з ними хороводи, діти зможуть писати листи. На Різдво, в будиночку облаштуємо велику шопку. Окрім того, протягом всієї діяльності ярмарку, гостей розважатимуть традиційні Марічка і Василько»,- розповіла Бліц-Інфо начальниця відділу організації дозвілля КП «Центр розвитку міста і рекреації» Олександра Копаєва.

Варто зауважити, що цьогоріч ярмарок працюватиме з 12 грудня до 20 січня. На урочисте відкриття організатори підготували театралізовану програму з кумами та ще багато цікавого.

news-image: Фотозона, Миколай і шопка: Чим вражатиме новорічний ярмарок у Франківську

У суботу, 15 грудня в науковому містечку «Нова енергія» о 12:00 відбудеться майстер-клас “Сонячна система”.

Майстер-клас із дуже насиченою та пізнавальною програмою:

  •  Моделювання сонячної системи. 

8 планет Сонячної системи та Сонця діти навчаться створювати у середовищі програми TinkerCad

  •  3D друк космічних обʾєктів

– Знайомство з 3D-принтером та основами 3D-друку
– Підготовка до друку
– Основи процесу слайсінгу
– Друк на 3D-принтері

  •  Космос на рівні витягнутої руки.

Захопливе моделювання та знайомство з сонячною системою за допомогою віртуальної реальності та спеціального програмного забезпечення. Кожна дитина зможе прогулятися посеред планет у відкритому космосі, а також змоделювати свою власну різнокольорову фантастичну планету!

  • Збирання та розмальовування планет сонячної системи.

Світлина від Нова Енергія New Energy.