Як правильно приймати душ, щоб не пересушити шкіру


В душі ми проводимо багато часу, навіть не замислюючись про те, що ця процедура може навіть нашкодити. При правильних водних процедурах ваша шкіра не буде такою пересушеною і менше піддаватиметься агресивному зовнішньому впливу.

Зверніть увагу на наступні 3 причини, чому вмивання під душем може спричинити негативний ефект для вашого зовнішнього вигляду, пише 24 канал.

Неправильна температура

Якщо приймаєте душ, старайтеся завжди підтримувати помірну температуру, незалежно від того, яка погода на вулиці. Дерматологи стверджують, що тепла вода – найкращий вибір для шкіри, так як гаряча сприяє швидкому пересиханню.

Багато часу в душі

Якщо ви з тих, хто любить якомога довше похлюпатися у воді, знайте, що це хоч і приємно, але шкідливо. Занадто довге перебування в душі може значно висушити вашу шкіру. Слушна нагода для миття – 5-7 хвилин.

Ігноруєте процедури після душу

Часто ви забуваєш про те, що просто прийняти душ є недостатнім етапом для зволоження вашої шкіри. Тому після водної процедури дерматологи рекомендують не витиратися в поспіху, а м'яко промокнути шкіру рушником, щоб уникнути роздратування. Також завжди протягом декількох хвилин після душу використовуйте зволожуючий крем або олію – це допоможе тілу зафіксувати вологу.