З початку року на Прикарпатті вилучили понад 25 кілограм браконьєрської риби


З початку 2019 року головні державні інспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля здійснювали заходи із виявлення фактів незаконного збуту, реклами заборонених знарядь добування водних біоресурсів. Порушень не зафіксовано.

Також під час перевірок проводилась масово-роз'яснювальна робота, розповсюджувались інформаційні матеріали про відповідальність за порушення чинного законодавства в сфері охорони та відтворення водних біоресурсів. Зацікавленим особам роздавались Довідники рибалок, інформує прес-служба Івано-Франківський Рибпатруль.

З метою посилення контролю за належаним дотриманням чинного законодавства України в сфері охорони водних біоресурсів проведено спільні наради керівництва Івано-Франківського рибоохоронного патруля та керівників Івано-Франківських ринків. Вирішено до здійснення спільних заходів для недопущення порушень порядку придбання, збуту незаконно виловленої риби залучати представників ринків.

Результатом організованого контролю на ринках та місцях торгівлі продуктами харчування є виявлення з початку 2019 року трьох порушень під час торгівлі рибою. Держрибінспекторами складено три адмінпротоколи за ст. 88-1 КУпАП та вилучено 25 кг риби. Матеріали цих справ направлено до судів.

Масово-роз'яснювальною роботою працівників рибоохоронного патруля охоплено і стихійні ринки Івано-Франківська та області, де було розміщено інформаційні матеріали із попередженням про відповідальність за порушення Правил любительського і спортивного рибальства, якими забороняється продаж або скуповування риби, ікри і водних безхребетних та продуктів їх переробки без наявності документа, який підтверджує законність їх придбання, та сертифіката якості.

В рибальських магазинах обласного та районних центрів Прикарпаття рибпатрульними розміщені відповідні інформаційні листки про заборону продажу заборонених знарядь лову.

В Управлінні Держрибагентства у Івано-Франківській області функціонує телефонна "гаряча лінія": (097) 392-72-80. "Про порушення порядку придбання чи збуту риби, незаконну торгівлю забороненими знаряддями лову - прохання повідомляти за вказаним номером телефону", - закликає громадськість начальник Управління Р.С. Чорненький.