2027 сепаратистів надіслали свої дані 15-річному школяру


15-річний Олександр, який переїхав з Донецьку до Львову, знайшов оригінальний спосіб, як отримати інформацію про терористів.

Він створив сайт "Армія Новоросії", який начебто "покращить комунікації бійців між собою і волонтерами, організує збір адресної допомоги пораненим бійцям". Але за умови, що користувачі будуть там реєструватися та надавати про себе всі дані. За майже два місяці близько двох тисяч терористів залишили там особисту інформацію, передає Znaj.ua.

"Ідея хлопця сподобалася працівникам центру "Миротворець", проте досвідчені експерти в неї спочатку не повірили. Але вже через 40 хвилин після старту роботи "Армії" Новоросії ", свої дані там залишили кілька десятків бойовиків. І замість двох тижнів сайт працював кілька місяців, оскільки бойовики активно там реєструвалися, залишаючи нам інформацію про себе ", - пише сайт joinfo.ua.

Сайт запустили 27 листопада 2015 року. Аби заохочувати терористів реєструватися на цьому ресурсі, учасникам пообіцяли цінні призи за акцію "Приведи друга".

Зараз він вже не працює, але за час його існування вдалося зібрати дані про 2027 терористів. Спочатку відкривається вікно, де необхідно пройти реєстрацію. А за мить там з'являється повідомлення "Слава Україні!", емблема "Миротворця" та повідомлення, що автором проекту є 15-річний школяр Саша з Донецьку, який тимчасово проживає у Львові.