4 напої, щоб втамувати спрагу влітку: рецепти


Всі ми мріємо про літо, щоб перезавантажитись і відпочити, але коли воно приходить, починаємо потерпати від спеки.

Аби позбавитись цієї ложки дьогтю, вживайте корисні освіжаючі напої, які порятують організм від зневоднювання, наситять вітамінами й цінними речовинами. Для приготування вам знадобляться звичайні інгредієнти, а якщо чогось не вистачає, завжди можна замовити доставку продуктів на сайті https://fozzyshop.ua/kharkiv/, і скористатись улюбленим рецептом.

Лимонад

Легкий у приготуванні напій, який чудово освіжає й тамує спрагу. Підготуйте наступні інгредієнти:

- вода — 1 л;

- лимон — 1 шт. 

- цукор — 200 г;

- кубики льоду — 10 шт.

Приготування:

Зріжте з лимона шкірку та вийміть кісточки, а серединку перебийте в блендері разом із цукром та льодом. Влийте холодну воду й перемішуйте до повного розчинення цукру. Бажано потримати лимонад у холодильнику хоча б із пів години, щоб інгредієнти встигли «подружитися». Для подачі можна взяти високі склянки й прикрасити часточками лимона. 

Мохіто класичний

Безалкогольний класичний мохіто — чудовий вибір для літа, який порадує вас розкішним смаком, свіжістю й вітамінами.

Вам знадобиться:

- лайм — 1 шт. 

- коричневий цукор — 1 столова ложка;

- свіжі листочки м’яти — 10-15 шт.;

- лід — по кілька кубиків на кожну порцію;

- Спрайт або інший подібний напій — 500 мл.

Приготування:

Розріжте половинку лайма на 3 частини. Насипте у фужер трохи цукру (за смаком), вичавте з однієї часточки лаймовий сік. Розімніть кілька листочків м’яти та покладіть у склянку, додайте лаймову часточку, з якої видавлювали сік. Перемішайте, додайте лід, залийте спрайтом. Прикрасьте склянку лаймовою скибочкою.

Кавуновий мохіто

Коли настане сезон кавунів, приготуйте освіжаючий мохіто з цієї чудової вітамінної ягоди. Візьміть наступні інгредієнти:

- кавунова м'якоть — 700 грамів;

- листочки м’яти — 10-15 штук;

- яблучний сік — 1 склянка;

- лайм — 1 шт.

Приготування:

Покладіть у блендер кавунову м’якоть, порізаний на шматочки лайм і листочки м’яти, влийте яблучний сік і все перебийте. Для подачі напою візьміть високі склянки або фужери, прикрасьте листочками м’яти й шматочками кавуна.

Фруктовий пунш

Смачний, яскравий та освіжаючий літній напій, для приготування якого знадобляться наступні інгредієнти:

- вода звичайна  — 200 мл;

- грейпфрути — 3 шт. 

- цукор — 100 грамів;

- яблучний сік — 1 л;

- мінеральна вода газована — 1 л.

Приготування:

Закип’ятіть воду й розчиніть у ній цукор. Коли сироп охолоне, додайте до нього яблучний і грейпфрутовий сік, перемішайте. Поставте напій у холодильник приблизно на одну годину. Перед подачею додайте газовану воду й шматочки фруктів. 

Скористайтеся цими рецептами як основою для приготування охолоджувальних напоїв, але не забувайте експериментувати, додаючи сезонні ягоди й фрукти, щоб отримувати нові калейдоскопи яскравих смаків!

______________________________________________________________________________________________________________________________

Реклама