5 добавок, які допомагають позбутися стресу


Хронічний стрес може негативно вплинути на ваше здоров’я. Підвищення рівня гормонів, перш за все кортизолу, здатне посилювати запальні процеси, знижувати відповідь імунної системи та підвищувати ризик розвитку гіпертонії, призводити до інфарктів та інсультів, діабету. Позбавитись від стресу можна, застосовуючи комплексну стратегію у поєднанні здорового харчування, фізичних вправ, сну, а також дієтичних добавок.

Рекомендується приймати принаймні 5 добавок для приборкання стресу — це ашваганда,  L-теанін, мелатонін, родіола та магній.

Ашваганда 

Ашваганда застосовується в аюрведичній та інтегративній медицині. Ця рослина підвищує здатність організму протистояти хворобам. Випускається в зручній формі у вигляді таблеток, капсул та порошку, який можна додавати до напоїв та їжі. 

L-теанін 

L-теанін міститься в зеленому чаї. Це амінокислота, що має розслабляючу дію, знижує стрес, покращує увагу, концентрацію, пам’ять, що підтверджено клінічними дослідженнями. 

Вміст цієї амінокислоти в чорному та зеленому чаї досить низький і для отримання ефективної дози треба пити надто багато чаю щодня, а це означає — отримувати надмірну кількість кофеїну. Він викликає протилежний ефект — підвищує неспокій та тривожність, запаморочення, порушення сну, головний біль. Тому ефективнішим є приймання добавок з L-теаніном.

Магній

Регулює роботу нервової, м'язової систем, синтез білків та кісткових клітин. Здатний допомагати при тривожності. 

Магній міститься у цільнозернових продуктах, зелених листових овочах, бобових, горіхах і насінні, але для поповнення магнію часто виявляється недостатнім лише споживання цих продуктів, тому також рекомендується дорослим вживати додаткові добавки з магнієм, щоб отримувати не менше 350 мг магнію на день. 

Мелатонін

Цей гормон шишкоподібної залози виробляється  в темний час доби та підтримує внутрішній годинник людини в нормальному стані, допомагає налаштуватися на сон і сприяє заспокоєнню. 

Добавки з мелатоніном корисні для людей, які змінюють часовий пояс, працюють в нічну зміну та тим, у кого є проблеми із засинанням. 

Родіола рожева

Екстракт родіоли здатний знизити рівень занепокоєння, тривоги, стресу, гніву. 

Тому рекомендується приймати екстракт родіоли для запобігання хронічного стресу та його впливу на організм. 

Безпечні та ефективні добавки з цими речовинами можна знайти в інтернет-магазині shop.anti-aging.ua, який є офіційним дистрибʼютором ТМ Metagenics, Named і Yalacta в Україні. Ці продукти мають високу біодоступність та добре засвоюються організмом.

Ашваганда представлена в комплексі Licorice Plus, який здатний нормалізувати баланс стероїдних гормонів, в тому числі й кортизол. 

В продукті MetaSleep представлений L-теаніну, магній та мелатонін в оптимальних дозах, крім того, присутні екстракти валеріани й меліси, які мають заспокійливий ефект. 

А екстракт родіоли рожевої представлений рослинному комплексі Adreset, який підвищує стійкість організму до стресу, різкої зміни температур та кисневого голоду, зменшує психічну напругу й підвищує працездатність.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!