6 критеріїв, які впливають на вибір портативних колонок


Bluetooth-колонки спочатку багатьма сприймалися як данина сучасній моді. Але сьогодні вже цілком очевидно, що потужна портативна акустика — це дійсно дуже зручно. Відтепер будь-хто зі смартфоном у кишені може не просто прослуховувати улюблену музику у високій якості, але й забезпечувати такою можливістю своє найближче оточення. Розглянемо, які чинники є найбільш важливими під час вибору такої техніки.

 

Призначення

Від того, у яких умовах ви плануєте відтворювати МР3-файли за допомогою блютуз-колонок, багато в чому залежить і вибір конкретної моделі. Наприклад, для переважно домашнього використання не обов’язково купувати гаджет із преміальною автономністю. Але ця характеристика є важливою, якщо ви плануєте слухати музику в похідних умовах. Те ж саме з потужністю: для проведення вечірок цей параметр має бути максимальним.

Рівень вологозахисту

Для експлуатації портативної акустики всередині приміщень достатньо рівня IPX4. Для вуличного використання бажано купувати Bluetooth-колонки з вологозахистом рівня IPX5/IPX6, який вбереже від крапель дощу та водяних бризок. Рівня захисту IPX7 вистачить для того, щоб не боятися приймати душ, а IPX8 — це стандарт, який дає змогу занурювати пристрій у воду на глибину до 1 метра протягом 30 хвилин.

Розміри та зовнішній вигляд

Термін «портативні» не передбачає якісь конкретні розміри. Щодо блютуз-акустики це може бути пристрій, який зручно носити в руках, але є й більш компактні моделі. їх можна без зусиль сховати в кишені верхнього одягу. Ще різноманітніша зовнішність таких колонок, і це не обов'язково звичний циліндр. Тут усе залежить від ваших уподобань.

Кількість роз'ємів та портів

Загальне правило таке: чим їх більше, тим краще. Сам факт, що Bluetooth-акустика не потребує наявності дротових з'єднань, не повинен вас заспокоювати: можливі ситуації, коли потрібно під'єднати колонки до пристрою без блютуз-модуля, а наявність портів USB дає змогу використовувати портативну акустику як повербанк. Вам обов'язково стане в пригоді роз'єм для карти пам'яті, а можливо, ще й модуль NFC.

Ємність акумулятора

Саме від неї буде залежати автономність переносного девайса. Головне правило таке: якщо ви плануєте слухати музику переважно на вулиці, краще вибирати колонки з підвищеною ємністю акумулятора. Проте в умовах ризику частих блекаутів цей критерій буде важливим і для домашнього використання. Тим паче, що такі колонки можна буде використовувати і як повербанк.

Потужність

Тут усе не так однозначно. Є пристрої з одним динаміком, декількома, навіть із сабвуфером. І все це безпосередньо впливає на якість відтворення звука. Щодо безпосередньо потужності, то її вихідний діапазон може коливатися в межах від 3 до 20 і більше Вт. Важливо тільки пам'ятати, що часте прослуховування на максимальній гучності скорочує термін служби динаміків.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!