Адвокатка допомагала прикарпатцям "відкосити" від мобілізації, її затримали на гарячому


Поліця затримала 54-річну адвокатку зі Льовав, яка за гроші допомагала чоловікам отримати відстрочку від мобілізації під різними приводами. Жінку затримали на гарячому під час отримання грошей.

За інформацією поліції Прикарпаття, її послугами користувалися здебільшого мешканці Івано-Франківської та Львівської областей.

До схеми також залучені посадовці медзакладів та співробітників ТЦК та СП Львівщини.

"Адвокатку поліцейські  викрили «на гарячому», після того як вона отримала від чергового  військовозобов’язаного клієнта 3500 доларів.  Під час її затримання у  сумочці було виявлено кошти, що в перерахунку становить майже 1,5 мільйона гривень, чорнові записи та інші речові докази, які підтверджують протиправну діяльність. Слідчі затримали її в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - зазначається у повідомленні ГУНП.

Адвокатці уже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави понад 1,8 млн гривень.

Наразі слідчі встановлюють інших причетних. Процесуальне керівництво у справі здійснює Спеціалізована військова прокуратура у сфері захисту та оборони Західного регіону.

Як повідомляє ряд львівських медіа, мова йде про адвокатку Богдану Москву, яка є тещею скандального експрокурора Ростислава Ільницького. Під час слідчих дій у будинку адвокатки виявили та затримали і її зятя Ростислава Ільницького - його кілька місяців розшукували за виготовлення та використання підроблених документів для виїзду за кордон під виглядом волонтера, а також подання фальшивих документів про здобуття освіти для уникнення мобілізації. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!