Агент ФСБ у Франківську отримав сім років тюрми


В Івано-Франківську засудили завербованого ФСБ чоловіка, якого СБУ затримала на згоді зливати ворогу стратегічні об’єкти на Івано-Франківщині.

Він отримав сім років тюрми. Про це повідомили в обласному управлінні СБУ.

"На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд виніс вирок мешканцю Івано-Франківська – учаснику міжрегіональної агентурної мережі фсб рф. Агентурно-інформаторська мережа забезпечувала ворога інформацією про військові та стратегічні об’єкти для нанесення по них ракетних ударів. Зокрема, керівник мережі з Одеси на псевдо «Професор» передав російським спецслужбам дані про стратегічні об’єкти Оперативного командування «Південь» та будівлі органів державної влади. Служба безпеки встановила, що саме він передав мешканцю Івано-Франківська пропозицію від куратора з фсб за гроші збирати важливі дані. Під час спецоперації в серпні 2022 року СБУ провела одночасне затримання «Професора» в Одесі та агента в Івано-Франківську" - зазначають в СБУ.

Суд підтвердив висновки СБУ про те, що іванофранківець встановив зв’язок з представником російської спецслужби та погодився співпрацювати проти України. Від співробітника ФСБ франківець отримав доручення зібрати дані щодо: місцеперебування і режиму блокпостів; розташування і діяльності регіональних «центрів прийняття рішень»; місць розташування на території області військових об'єктів; переміщення військової техніки ЗСУ в напрямку фронту. Однак завдяки СБУ агента затримали до того, як він встиг передати важливу інформацію ворогу.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (замах на державну зраду, вчинений в умовах воєнного стану). Його засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Раніше засудили «Професора». Він вже відбуває 15 років ув’язнення. Досудове розслідування здійснювала СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!