Активісти показали, де у Франківську найчастіше стаються ДТП. Карта


Два тижні тому активісти опублікували пост про безпеку руху в Івано-Франківській громаді. Тоді виявилось, що більшість ДТП стаються саме на території Франківська, а на 7 вулиць припадає 61% ДТП.

Маючи координати, активістка Katherine Lozovenko провела картографування ДТП, що сталися.

"Координати прив'язані до будинків, що вказані в картці ДТП. Переважно, точки проставлені по будинках. Звісно, в наших проєктах ми робимо такий аналіз більш прискіпливим та акуратним, всі точки зсуваються на межі проїзної частини, але тут це не зроблено через брак часу. Навіть так, прослідковується тенденція і такий аналіз дає зрозуміти, де потрібно облаштувати регульовані перехрестя, де наявні інші небезпек",- каже активістка.

Читайте також: Пішохідна вулиця Шевченка в десятці тих, де найчастіше збивають людей

За її словами, протягом 2 років в громаді в результаті ДТП загинуло 16 осіб. Найчастіші види ДТП:

▪ НАЇЗД НА ПІШОХОДА - 37,50%

▪ НАЇЗД НА ВЕЛОСИПЕДИСТА - 18,75%

На зображенні може бути: карта та текст

Наїздів на велосипедистів та пішоходів найбільше траплялося на нерегульованих переходах на вул. Незалежності, О. Довженка, Набережній ім. Стефаника. Тобто на крупних магістральних вулицях міста. 

На зображенні може бути: карта та текст

На зображенні може бути: карта та текст

Найбільше зіткнень відбувалося на Надрічній, Набережній ім. Стефаника, Тисменицькій, Незалежності, скупчення спостерігається й на вул. Січових стільців. Переважно це бокові зіткнення. Але на Набережній ім. Стефаника переважають лобові зіткнення.

На зображенні може бути: карта та текст

"Такі от справи. В місті продовжують помирати найнезахищеніші учасники дорожнього руху: пішоходи та велосипедисти. Місту вкрай бракує регульованих переходів та ЗЗР на магістралях",- переконана активістка.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!