Активні навушники: навіщо вони бійцю


Спорядження сучасного військовослужбовця стає дедалі технологічнішим. Один із таких аксесуарів, що використовується порівняно недавно, — активні навушники. В бою неможливо обійтися без цього пристрою. Вибухова хвиля чи світло-шумова граната можуть заподіяти серйозної шкоди. Саме для таких випадків використовується цей важливий аксесуар.

Як працює пристрій

В умовах навчальної стрільби можна застосовувати пасивні моделі. Вони вбережуть органи слуху під час тренувань. У реальному бою все набагато складніше, адже потрібна не просто повна ізоляція від шуму. В умовах війни треба чути все навкруги, але при цьому необхідний і захист від сильних звуків.

Саме для таких умов створені активні моделі. Вони відсікають звуки, що перевищують певний показник гучності. Якщо інтенсивність вибуху чи іншої дії більше 80 дБ, то спрацьовує електроніка. Тобто боєць може чути все навкруги себе, але при цьому його органи слуху надійно захищені.

Активні навушники — електронні засоби, які потребують елементів живлення. Зазвичай одного комплекту батарейок чи акумуляторів вистачає на 200–500 годин роботи.

Як вибрати активні навушники для військовослужбовця

Чимало виробників випускають такі аксесуари. Це компанії з Європи, Китаю, США. Під час вибору звертають увагу на такі параметри:

- рівень захисту слуху (для бойових умов — максимальний);

- тип елементів живлення (акумулятор або батарейки);

- час автономної роботи;

- рівень захисту аксесуара від пилу та води;

- загальна міцність;

- тип кріплення на шолом;

- спосіб підключення до станції чи телефону (дротовий або бездротовий).

Деякі моделі оснащені додатковими можливостями. Наприклад, функція автоматичного вимкнення дозволяє економити заряд, якщо пристрій не використовується.

Гідний вибір навушників із шумодавом для військових представлено в інтернет-магазині ukrarmor. Тут є перевірені в реальних умовах війни активні моделі, що відповідають найсуворішим вимогам. Аксесуари, виготовлені за стандартами НАТО, — найкращий захист слуху для тих, хто перебуває в бойових умовах.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!