АМКУ викрив змову на тендері щодо ремонту фасаду франківського медуніверситету


28 березня 2024 колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення наявність змови між підприємцями у відкритих на тендері з реставрації частини фасаду Івано-Франківського національного медичного університету.

Мова йде про ФОП Бартко В.Р. та ТОВ "БК ФАХІВЕЦЬ", які брали участь у тендері, проведеному у 2021 році ІФНМУ. Тоді очікувана вартість закупівлі становила 1 632 269,80 грн.

У відділенні АМКУ зазначають, що підприємці під час підготовки та участі у торгах узгоджували свої дії. Тому адміністративна колегія Західного МТВ оштрафувала ТОВ «БК ФАХІВЕЦЬ» на 680 000 гривень. А от ФОП Бартко В.Р. припинив підприємницьку діяльність, тому на нього не може бути накладено штраф.

"Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів", - додають у відділенні.

Товариство з обмеженою відповід­альністю «БК ФАХІВЕЦЬ» зареєстроване в Івано-Франківську. Директор - Вовчук Ігор Вікторович. Основний вид діяльності - будівництво житлових і нежитлових будівель. Власники - Вовчук Ігор Вікторович та Бартко Роман Васильович.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!