Бадьорий ранок: як починати день у ресурсному стані


Дуже багато людей розпочинають свій день з відчуттям втоми. Причини цього різні - недосип, робочі перевантаження, погане планування дня, хронічні захворювання.

Вранішня втома не дивує, якщо ви дивитися серіали до півночі чи граєте в ігри казино з промокодами від https://edigitalstu.org/promokody/. Але часто трапляється, що навіть здоровий сон не гарантує ранкової бадьорості. 

Нижче дізнаєтеся, як зарядити себе енергією зранку та розпочати день активно.

Підготуйтеся до пробудження… звечора

Те, в якому стані ви прокинетеся зранку - дуже залежить від вечірнього відходу до сну. Звичайно ж, щоб зранку комфортно себе почувати - бажано виспатися. Людина спить циклами, кожен з яких займає приблизно 90 хвилин. Для комфортного пробудження - прокидатися треба близько завершення чергового циклу. Інакше сонливості не уникнути. Тому намагайтеся планувати свій сон так, щоб провести в ліжку шість, сім з половиною чи дев’ять годин.

Також важливо те, наскільки комфортно вам спати. Потурбуйтеся про зручну подушку та матрац, провітрюйте кімнату перед сном. Це допоможе уникнути ранкового головного болю. 

Рекомендуємо не їсти безпосередньо перед сном. Та за пару годин до сну - не вживати важкої та жирної їжі. Інакше ризикуєте розпочати свій ранок з печією. Також уникайте алкоголю на ніч, якщо хочете мати свіже та бадьоре самопочуття зранку.

Також для бадьорого ранку важливо планувати справи звечора. В такому випадку - ви матимете готовий список необхідних задач. Не потрібно буде роздумувати над ним, коли ще не зовсім вдалося проснутися. Так легше влитися в робочий ритм та почати щось виконувати.

Немає опису.

ТОП лайфхаків для бадьорого ранку

Ці поради допоможуть покращити ранкове самопочуття та впорядкувати день після пробудження:

- Дайте собі час. Не намагайтеся бути бадьорим з перших секунд. Це нормально, якщо до завершення ранкових ритуалів ви не почуватиметеся повними сил. Перші пів годинки можна витратити на щось повільне - гігієнічні процедури, чай чи каву.

- Розпочніть ранок з чашки води або чаю. Тілу потрібно поновити водний баланс після сну. Можна зробити з цього вранішній ритуал - подарувати собі 10 хвилин щодня, коли ви п’єте чай, приходите в себе і ще нікуди не поспішаєте.

- Віддавайте перевагу прохолодному душу. Не обов'язково митися холодною водою в некомфортних умовах. Але між теплішою та прохолоднішою температурою води - виберіть останню. Прохолодний душ тонізує тіло, мобілізує його сили.

- Виходьте на вулицю. Особливо якщо працюєте з дому. Трішки сонячного світла та свіжого повітря - гарантовано подарують заряд енергії на найближчі кілька годин.

- Починайте свій день з корисної їжі. Овочі та фрукти зранку особливо важливі, адже вони дають користь на весь день. Також варто додати до сніданку складні вуглеводи та м’ясо чи рибу - вони відповідають за енергію в тілі.

- У роботі - розпочніть ранок з простих та коротких справ. Бадьорість багато в чому залежить від психологічного стану людини. Якщо ви швидко зможете викреслити кілька пунктів зі списку справ - братися за нові задачі буде простіше.

Та не забувайте, що постійне відчуття втоми може бути ознакою ряду серйозних захворювань. Тому, за наявності якихось додаткових симптомів - обов’язково відвідайте лікаря.

На правах реклами

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!