Байден оголосив про надання Україні 31 танку Abrams


Білий дім таки вирішив підтримати Україну своїми найкращими танками. Про це у середу оголосив президент США Джо Байден.

Відправка в Україну 31 танка M1 Abrams стане значним поштовхом для планів Києва відвоювати окуповані Росією території, інформує BBC Україна.

Джо Байден також заявив, що Америка починає навчання українських танкистів.

Але терміни фактичної поставки танків поки що невідомі. Також щонайменше кілька місяців потрібні для навчання військових.

Москва попереджає, що поставки сучасної наступальної зброї в Україну призведуть до подальшої ескалації війни, а деякі російські офіційні особи кажуть, що союзники Києва ведуть світ до глобальної катастрофи. Поставки Вашингтоном Україні бойових танків стануть "черговою відвертою провокацією" проти Росії, заявив посол РФ у США Анатолій Антонов.

Раніше оглядачі зазначали, що рішення адміністрації Байдена відправити до України американські танки "Абрамс" мають нарешті переконати уряд Німеччини зробити те саме із німецькими "Леопардами". Проте сталося так, що офіційно Німеччина оголосила про рішення дати свої танки раніше за США. Напередодні провідні західні ЗМІ вже почали повідомляти про позитивне рішення і Берліна, і Вашингтона щодо танків для України.

До цього про надання своїх танків оголосила Британія. 16 січня міністр оборони Британії Бен Воллес оголосив про допомогу Україні, яка включатиме 14 танків "Челленджер-2" та сотні бронетранспортерів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!