Біатлон: підготовка українських команд до Кубка світу 2023/24


Черговий сезон біатлонного Кубка світу розпочнеться 25 листопада. Перший етап відбудеться у шведському Естерсунді. Український біатлон, як завжди, буде представлений на цих престижних змаганнях жіночою та чоловічою командами. Підготовка спортсменів вже виходить на фінішну пряму. Українці досить вдало виступили на літньому чемпіонаті світу, посівши 2-е місце в загальному заліку, що додає деякого оптимізму.

У чоловіків до сезону готується 13 біатлоністів, яких розділили на 2 групи. Вони працюють під керівництвом Юрія Санітри та його помічників. Головні надії покладаються на Дмитра Підручного, хоча лідер збірної, скоріше за все, не встигне відновитися від травми до кінця листопада, а також Антона Дудченка, Артема Приму, Тараса Лесюка та Артема Тищенка. Цікаво, що разом з чоловіками займаються Олена Білосюк та Юлія Джима, у яких індивідуальні програми підготовки.

Тренування жіночої збірної з біатлону відбуваються в одній групі. Головний наставник команди Микола Зоц працює з 12 спортсменками, серед яких Анастасія та Олександра Меркушини, Дар'я Блашко, Анна Кривонос, Любов Кип'яченкова та інші. До складу не потрапили легендарні сестри Семеренко, відсутність яких пояснюють природною зміною поколінь. Це рішення тренера, яке залишається прийняти. Покращення потрібно, адже результати останнього Кубка світу точно не потішили українських уболівальників. Найкращими серед наших спортсменів стали Антон Дудченко та Юлія Джима, які посіли 35-ту та 33-ту сходинки загального рейтингу, що важко назвати успіхом за наявності по-справжньому серйозних амбіцій. 

Хокей України: результати Кубка, старт регулярного чемпіонату

На відміну від біатлоністів українські хокеїсти вже розпочали свій сезон. У вересні відбувся розіграш національного Кубка. Переможцем турніру став «Кременчук», на домашній арені якого проходили змагання. Господарі обіграли у фіналі київський «Сокіл» з рахунком 4:3, програючи по ходу зустрічі 1:3. Команди продемонстрували цікавий безкомпромісний хокей, який точно сподобався глядачам. Виграний Кубок став першим в історії кременчуцького клубу.

Через два тижні після фіналу, 1 жовтня, стартувала й національна першість. У змаганні беруть участь 6 команд:

«Сокіл»,

«Кременчук»,

«Дніпро» (Херсон),

«Харківські берсерки»,

«Київ Кепіталз»,

«Тризуб» (Київ).

Діючим чемпіоном України по хокею є «Сокол». «Кременчуку» цього сезону вже вдалося відібрати у киян Кубок, і вони точно бажають повторити свій успіх в національній першості. Але старт регулярного сезону показує, що досягти потрібного результату буде дуже непросто. Після 8 турів кременчуківці йдуть лише на четвертому місці, поступаючись «Соколу», «Київ Кепіталз» та «Дніпру». Безнадійними аутсайдерами поки що виглядають «Берсерки» та «Тризуб», які програють майже усі свої матчі з розгромним рахунком. 

Автор sport.ua: Сергій Циба 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!