Біля чорногірських озер Несамовите та Бребенескул спіймали чоловіків, які хотіли потрапити до Румунії, - ДПСУ


У Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України заявили, що спіймали декілька чоловіків у висикогір'ї Карпат, які планували незаконно перейти кордон.

"Кілька груп «туристів», які планували горами дістатися сусідньої Румунії, зупинили впродовж минулої доби прикордонники відділення «Богдан» Мукачівського загону", - зазначається у повідомленні прикордонників.

Зокрема, жителя Хмельниччини та двох жителів Рівненщини помітив екіпаж гелікоптера прикордонників під час патрулювання біля озера Несамовите. За даними прикордонників, чоловіки планували дістатися Румунії, подолавши ще 12 км.

Окрім того, повідомляється й про жителя Львівщини, який "свій "туристичний" маршрут в Румунію проклав через озеро Бребенескул".

 

Прикордонники додають, що чоловіків затримали та доставили у прикордонні підрозділи з метою з’ясування обставин правопорушення. Стосовно затриманих склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скерували до суду.

Додамо, що від озера Несамовите до кордону з Румунією 17 км по прямій, а від озера Бребенескул - 15 км.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!