Битва за Вугледар: Як бійці з Прикарпаття розбили сумнозвісний батальйон росіян (ВІДЕО)


Видовищні кадри битви за Вугледар у лютому 2023 року облетіли увесь світ: російська БМП з написом "Дракула" на броні тікала з поля бою, накручуючи на гуслі власних солдатів.

Тоді ударна група 1-го мотострілецького батальйону "Алга" 72-ої бригади ЗС РФ намагалася прорвати українські позиції, але на їхньому шляху стали воїни 52-го окремого стрілецького батальйону.

На ютуб-каналі Бутусов Плюс вперше показали героїв цього бою та зробили його детальну реконструкцію - як очима українських захисників, так і словами російських окупантів.

 

52 окремий стрілецький батальйон (52 ОСБ) — підрозділ у складі Сухопутних військ Збройних сил України. 

На виконання директив Головнокомандувача Збройних сил України та командувача Сухопутних військ Збройних сил України на початку червня 2022 року був створений 52-ий окремий стрілецький батальйон.

На початку формування батальйон пройшов курс загальновійськової підготовки: знання і навички з тактики, топографії, військової медицини, вогневої підготовки.

Влітку 2022 року батальйон було висунуто на білорусько-український кордон для облаштування позицій і лінії оборони (будівництво інженерних споруд, мінно-вибухових загороджень).

З весни 2022 року по теперішній час батальйон перекинуто на напрямок Вугледар, Павлівка, де була зайнята смуга оборони у взаємодії із 68-ою окремою єгерською бригадою імені Олекси Довбуша

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!