Бодіпозитивістка з Коломиї розповіла про “Танці без обмежень” та любов до свого тіла


З розвитком засобів масової інформації частина людей стали заручниками сумнівних еталонів краси. Ти маєш бути худою, з довгими ногами, чистою шкірою, тонкими пальцями, великими очима та губами, тонким носом, в тебе має бути густе та ніжне волосся, проте тільки на голові. Фігура має бути, як «пісочний годинник», осина талія, сідниці, мов у Кім Кардаш’ян.

На сторінках глянцевих журналів красуються моделі з бездоганними фігурами, на подіумах дефілюють довгоногі стрункі персони, на манекенах одяг лише для ідеальних людей. А чого варті тільки соціальні мережі, де фотошоп вміло перетворює звичайних смертних на казкових істот, маски і фільтри ховають справжню особистість, а бажання отримати кілька тисяч вподобань стають причиною віртуалізації ідентичності, пише ТРК РАІ.

Як наслідок — більша частина людства перестали помічати свою красу, порівнюючи себе зі штучно створеними міфічними красунями. Проте реальність кардинально відрізняється від реклами: люди старіють, дівчата повніють, чоловіки лисіють, волосся сивіє, тіло трухлявіє, шкіра блідніє, маленька пляма тіло вкриває, хтось шкутильгає, хтось шрам на чолі має. І це – нормально…

Прихильниці та прихильники бодіпозитивного руху пропагують значущість тілесного та психологічного здоров’я кожного індивіда, неповторність краси людини; заохочують боротися із комплексами та прийняти себе у будь-яких параметрах та тілесних проявах.

«Три роки тому я познайомилась з Дариною, яка заснувала в Україні цю течію. Мене дуже зацікавили ці люди, і я стала активною учасницею. Дівчата проводять повчальні івенти, зустрічі з косметологами, лікарями, фітнес-тренерами та тематичні фотосесії, які допомагають розкритися по-новому» – поділилася активна учасниця бодіпозитиву, фіналістка національного відбору Місіс Боді Позитив України 2020, засновниця “Спільноти активних жінок Коломиї” та “Танців без обмежень” Ольга Король.

«Бодіпозитив – вигадка для лінивих, самообман і самозаспокоєння, а також пропаганда нездорового способу життя» – слова, які чули чи не всі представники цього руху.

«Я теж зіштовхувалась із такою критикою. Минулого літа я почала шукати дівчат, щоб об’єднуватись у нашому місті. І коли поширила пропозицію у соцмережі, почався хейт. Люди писати «ой, та візьміть сапу, йдіть на город», «просто припиніть багато їсти», – розповіла Ольга.

Багато людей є заручниками переконання, що бодіпозитив – це про те, що можна їсти салати з майонезом кілограмами, сидіти на дивані перед телевізором та розповідати про прийняття себе.

Жінка наголошує, перш за все потрібно розуміти, що бодіпозитив — то не тільки про пишні форми. Так, там є багато носіїв такого типу фігури, але це не означає, що вони ведуть малорухливий спосіб життя і не турбуються про свій зовнішній вигляд та здоров`я.

В Івано-Франківській області є чимало місць, де прихильники цієї течії можуть активно проводити час. А Ольга є засновницею одного із таких просторів.

«Я започаткувала у Коломиї “Танці без обмежень”, куди може прийти будь-хто, із будь-якою вагою, будь-якими параметрами та у будь-якому віці. Тут кожен може відчути себе вільним, впевненим та розкутим», – додала коломиянка.

Бодіпозитивістка також розповіла, як абстрагуватися від думки інших та прийняти себе.

«Для того, щоб полюбити своє тіло, треба перш за все полюбити себе, не бути рабом стереотипів. Не залежати від думки оточення, насолоджуватися внутрішньою свободою та легкістю буття. Важливо об’єднуватись, згуртовуватись, адже разом легше побороти труднощі, зрозуміти, що ти не один», – порадила Ольга.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!