Бойовики стягнули важке озброєння на лінію розмежування


Підконтрольні Росії бойовики на Донбасі протягом минулої доби значно активізувалися, а також стягнули на лінію розмежування важке озброєння та бронетехніку.

Про це повідомив на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулої доби противник активізувався, підтягнувши до лінії розмежування важке озброєння - 122-мм та 152-мм гармати, танки та іншу бронетехніку", - сказав він.

 На переконання речника, підвищення кількості збройних провокацій на раніше спокійних ділянках та інші провокативні заяви та дії бойовиків "не залишають сумнівів у прагненні ворога зірвати перемир'я і звинуватити у цьому українську сторону".

Читайте також: Лисенко розповів, коли сили АТО відведуть важке озброєння

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили серію збройних провокацій у с. Широкине, у тому числі із застосуванням 120-мм мінометів. Втрат на цьому напрямку немає, спроби ворога просунутися вперед були безуспішними.

На Донецькому напрямку бойовики ведуть активні бойові дії в районі аеропорту на широкій лінії фронту від Красногорівки до Авдіївки.

Як підкреслив Лисенко, саме тут противник найбільш активно застосовує заборонене озброєння - зокрема, 152-мм гармати. Точки найбільш запеклого протистояння - Піски та Мар'їнка. Також бойовики вели вогонь по інших позиціях в районі Горлівки і Світлодарська.

На Луганському напрямку відбулася серія перестрілок в районі Щастя та Станиці Луганської. Противник веде вогонь, переважно зі стрілецької зброї, по наших позиціях з підконтрольних населених пунктах вздовж лінії зіткнення, зокрема Веселої Гори та інших.

Крім того, вчора в зоні АТО було зафіксовано 23 польоти ворожих БПЛА, в тому числі - у небі над Азовським морем.