"Будемо відповідати ворогу": Зеленський про удар "шахедів" на Прикарпатті та ще у двох областях


Глава держави Володимир Зеленський розповів про масовану атаку російських окупантів безпілотниками вночі 3 листопада.

За словами президента, у 10 областях ефективно відпрацювала протиповітряна оборона. Проте, у трьох регіонах, зокрема й на Прикарпатті, є влучання.

"Цієї ночі було близько сорока «шахедів». Більше половини збито. Наша авіація, зенІтники, мобільні вогневі групи – дякую вам, воїни, за кожне збиття! Захисники неба працювали результативно на території десяти областей – Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Київської, Кіровоградської, Вінницької, Хмельницької, Львівської. Дякую всім за уважність! На жаль, були і влучання. Попередньо – без жертв. Наслідки ліквідовуються. Харків… Львівщина, Франківщина", - повідомив він у telegram.

Зеленський додав, що ППО будуть посилювати, зокрема й мобільні вогневі групи. А також буде відповідь і по ворогу.

"Посилюємо ППО. Посилюємо мобільні вогневі групи. Усвідомлюємо, що з наближенням зими російські терористи будуть намагатись завдавати більше шкоди. Будемо відповідати ворогу. Потужно!", - підкреслив глава держави.

Як повідомила голова ІФ ОВА Світлана Онищук, ворог завдав удар по військовому об'єкту на Прикарпатті.

"3 листопада 2023 року ворог намагався завдати удару по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах, застосувавши ударні безпілотники типу “Shahed-136/131”. Атакував військовий об'єкт і на території Івано-Франківської області. На місце відразу прибули відповідні служби. Пожежу локалізовано. Дякуємо нашим захисникам на всіх напрямках, які боронять українську землю та небо!", - написала вона у telegram.

Нагадаємо, що очільник МВС Ігор Клименко повідомив про збиття ворожого безпілотника у Калуському районі. За його словами, уламки впали на гуртожиток.

Відомо, що в ніч на 3 листопада росіяни атакували Україну 38 ударними БпЛА типу Shahed 136/131. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, цієї ночі ПвК «Захід» вдалося знищити 11 ворожих безпілотників.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!