Бухгалтери Прикарпаття під час «круглого столу» обговорили новини податкового законодавства


Зокрема, розглянуто зміни до Податкового Кодексу, внесені Законами України №1166 від 27.03.2014 року та № 1200 від 10.04.2014 року. Зміни запроваджені з метою запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в зв’язку з подіями, які відбуваються в Україні.

Начальник інформаційно-комунікаційного відділу ДПІ у м. Івано-Франківську Галина Яремко розповіла учасникам «круглого столу» про порядок застосування валютних курсів при визначенні суми митних платежів, ПДВ при імпорті товарів та бази оподаткування акцизним податком при експорті-імпорті підакцизних товарів. Крім того, вона повідомила, що терміни запровадження оподаткування ПДФО процентів за депозитами перенесено на 1 липня 2014 року, а доходів, отриманих у вигляді дивідендів, на 1 січня 2015 року. За її словами, перенесено також термін подання звітності про контрольовані операції, які стосуються трансфертного ціноутворення, на 1 жовтня 2014 року.

За «круглим столом» прикарпатські бухгалтери обговорили податкові пільги та трудові гарантії працівників у разі призову або вступу їх на військову службу в армії.

Галина Яремко відповіла на всі запитання, які цікавили бухгалтерів.

Захід відбувся за сприяння громадської організації «Спілка бухгалтерів Прикарпаття».