Бюджетні установи Прикарпаття заборгували 138 мільйонів гривень своїм працівникам


Виплата зарплатні у пріоритеті. Щотижня департамент фінансів моніторить стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ Прикарпаття.

Наразі чимало організацій не виплачують кошти своїм працівникам і боргують понад 100 мільйонів гривень – про це говорили на нараді в голови ОДА, пише ТРК РАІ.

138 мільйонів гривень боргу, з них 89 мільйонів – простроченого. Бюджетні установи Прикарпаття досі не виплатили цю суму своїм працівникам. Найбільша сума боргу – по міському бюджету Івано-Франківської територіальної громади.

Також допущено прострочену заборгованість по селищних бюджетах Олешанської, Витвицької та Войнилівської територіальних громад. У департаменті фінансів кажуть, нині сума боргів лише збільшується.

Окрім того, за прогнозами у бюджетах 17-ти територіальних громад очікується незабезпеченість по виплаті зарплатні працівникам бюджетної сфери  до кінця року на суму 160 мільйонів гривень.

У результаті голова Івано-Франківської облдержадмністрації Світлана Онищук доручила провести фінансовий аудит громад, у яких є найбільші проблеми з фінансуванням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!