CNN отримала звіт Нідерландів щодо Боїнга: лайнер збили бойовики


Малайзійський лайнер Боїнг МН-17 який розбився 17 липня минулого року в Донецькій області, збили бойовики.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на інформовані щодо ходу розслідування та висновків нідерландської комісії джерела, пише Укрінформ.

Один співрозмовник CNN повідомив, що в доповіді вказані координати точки, звідки випустили ракету, яка вразила літак, і зазначається, що в день авіакатастрофи цю територію контролювали сепаратисти.

Другий співрозмовник агентства, вказав на те, що «в проекті доповіді вказано точний тип ракети, що збила MH-17 і траєкторію її руху.

Окрім того, джерела вказують, що у доповіді відповідальність за аварію частково покладається на компанію Malaysia Airlines, оскільки там не врахували попередження про небезпеку організації польотів над територією, де ведуться бойові дії.

Раніше Нідерландська рада з безпеки направила сторонам, залученим у розслідування обставин катастрофи лайнера, чорновий варіант свого остаточного звіту. Зокрема, матеріали були відправлені представникам Малайзії, України, Росії, США, Великої Британії і Австралії. Сам звіт був підготовлений спеціальною комісією, до якої увійшли представники цих країн.